Η εταιρία ιδρύθηκε το 1983 υπό την νομική μορφή της ΟΕ, από 3 αδέλφια: τον Ιωάννη, Ευάγγελο και Γεώργιο Περιστεράκη. Αρχικά διατηρούσαν κατάστημα σε μισθωμένο χώρο στο κέντρο της τουριστικής περιοχή του πλακιά, στον οποίο και παρέμειναν έως το 1994, όταν μετακόμισαν πλέον σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 500τ.μ . με σύγχρονο, για την εποχή εξοπλισμό. το 1999, η εταιρία λόγω οικονομικών μεγεθών, αλλάζει νομική μορφή και μετονομάζεται σε «ΑΦΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ Α.Ε» .Tο 2012 υλοποιείται πρόγραμμα για επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού για να καλύφθουν οι τρέχοντες και μελλοντικές ανάγκες.

Το SuperMarketΑφοί Περιστεράκη, κατά τη διάρκεια των χρόνων, συνεργάστηκε με διάφορους Συνεταιρισμούς, ώστε να επιτύχει ανταγωνιστικές τιμές και υψηλές υπηρεσίες. Η πρώτη συνεργασία ήταν με τον Συνεταιρισμό ΑΡΙΑΔΝΗ και στην πορεία με τον Συνεταιρισμό ΙΝ.ΚΑ, όπου διατηρείται έως σήμερα.

Η εταιρεία, με σεβασμό στον Έλληνα καταναλωτή, παρέχει ποιοτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές, ακολουθώντας μια συστηματική πολιτική προσφορών που απευθύνεται σε όλους τους καταναλωτές και ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Επίσης, προτεραιότητα του Super Market Αφοί Περιστεράκη είναι η υποστήριξη των Κρητικών παραγωγών και η προώθηση των τοπικών προϊόντων, τα οποία είναι υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.